Wij helpen leraren met maken van goede lessen

Stop met uren voorbereiden en ontwerp met een paar muisklikken een uitgebreide en goede les

  • Ben jij leraar of trainer en baal je dat je zo veel tijd kwijt bent met het voorbereiden van een goede les?

  • Is de les die je voorbereidt altijd alleen maar gericht op de inhoud en kom je er tijdens het lesgeven vaak achter dat je over dingen niet goed genoeg hebt nagedacht?

  • Vragen je begeleiders of collega’s altijd naar je lesvoorbereiding en breekt het zweet je dan uit? Je vraagt je af of het wel goed genoeg is, uitgebreid genoeg is of creatief en vernieuwend genoeg is?

  • Kost het je veel moeite om elke keer maar weer nieuwe werkvormen te bedenken of op te zoeken? En kies je dan toch maar weer voor dezelfde lesopbouw? Maar kriebelt het wel om eens wat andere dingen uit te proberen?

  • Moet je veel online lessen geven en baal je er van dat je publiek in slaap valt of erg passief mee doet aan je les?

Waarom kies je voor ons?

1

Je lesvoorbereiding klik je in een handomdraai bij elkaar.

2

Keuze uit meer dan 200 werkvormen uit verschillende bronnen

3

Genereer zelfs een volledige les die perfect in balans is met 1 muisklik.

4

Je les is gemakkelijk te downloaden en delen met collega's of begeleiders

Onze klanten zeggen:

"Dit is de holy grail in het onderwijs. Zonder Meesterplan zou ik echt uren doen over mijn voorbereidingen."
Student Lerarenopleiding Engels in Zwolle
"Het allermooiste vind ik dat je lessen vanaf het eerste moment dat je gaat lesgeven goed zijn. Je hoeft niet alles zelf uit te zoeken, want alles staat er in met uitleg en bronnen er bij. Mijn stagebegeleiders hadden nog nooit zo'n goed voorbereide les gezien."
Student Pabo Utrecht

FAQ
FREEMIUM

Door Meesterplan te gebruiken kun je 60-80% van je tijd besparen. Natuurlijk moet je eerst even wennen aan het platform, maar als je het een keer in je vingers hebt, dan is voorbereiden een fluitje van een cent.

De mensen achter meesterplan willen een steentje bijdragen aan de werkdruk van leraren en aan de kwaliteit van het onderwijs. Goed onderwijs begint in onze ogen bij goede leraren. Als wij leraren in opleiding en startende leraren een steuntje in de rug kunnen geven, dan werkt die kwaliteit door in het onderwijs van morgen. En dat is precies wat we bij Meesterplan willen bereiken. Het zo leuk en goed mogelijk maken van het werk van leraren.

Voor individuele leraren en trainers hebben we op dit moment alleen de gratis versie van Meesterplan. Hierin kun je lessen maken en heb je toegang tot alle werkvormen. Binnenkort lanceren we ook Meesterplan PRO. Hiermee kun je toetsen maken en differentiëren in je klas. Dit deel van Meesterplan bieden we aan voor voor teams van scholen en instellingen, voor trainingsinstituten of academies van bedrijven.

Een didactisch model bestaat uit vaste fasen in een les. In Meesterplan hebben we Model Directe Instructie, het VUT-model en het Didactisch Analysemodel toegevoegd aan Meesterplan, omdat deze modellen het meest worden gebruikt binnen lessen en trainingen. Je kunt lesfasen aanpassen, verplaatsen en verwijderen, zodat je je les altijd kunt opbouwen en vormgeven zoals jij dat wilt. We zijn bezig om het IGDI-model te ontwikkelen voor Meesterplan en ook een opzet voor Flip the Classroom.

Lukt het niet om een account aan te maken? Kies de school waar je een opleiding volgt en een emailadres van hebt. Lukt het nog steeds niet? Stuur dan een e-mail naar info@meesterplan.eu, dan zoeken we voor je uit waar het mis gaat.

Dat kan zeker. We hebben Meesterplan zo intuïtief mogelijk gebouwd en we werken elke dag aan het platform om het zo goed mogelijk te laten werken. Op onze website staan video’s over hoe je een account aan maakt en hoe het platform werkt. De lessen en extra video’s en podcasts in de MP Academy kun je bekijken en beluisteren als je meer de inhoud in wilt gaan.

Wij hebben werkvormen gekoppeld aan specifieke lesfasen. De start van een les bijvoorbeeld, hoe open je een les? Hoe krijg je je groep in beweging? Hoe maak je ze nieuwsgierig? Neem bijvoorbeeld een voorwerp mee en laat het de klas rond gaan, maak een woordweb op het bord om voorkennis te activeren of laat leerlingen in groepjes samen opdrachten uitvoeren en presenteren aan elkaar. Per lesfase staan er tientallen werkvormen met bronvermelding waar je uit kan kiezen. Dat scheelt een hoop zoekwerk! Op dit moment zijn we ook bezig om vakdidactiek toe te voegen aan Meesterplan. Zo kun je bijvoorbeeld specifieke werkvormen voor Aardrijkskunde of Rekenen vinden.

Verbaas je leerlingen, je begeleiders en jezelf

Gebruik het gratis Meesterplan platform en krijg toegang tot de gratis opleiding van de Meesterplan Academy

© 2024 All Rights Reserved.